Vil du bli med på mitt digitale leirbål?

Jeg snakker mye med ungdommer og det er noe jeg setter veldig stor pris på. Forrige uke hadde min tidligere kollega, Samar, og jeg et hyggelig møte med tre ungdommer.

Vi hadde invitert de for å lære og forstå bedre hvordan det er å være tenåring i dag. Det var et varmt og fint møte med tre modige ungdommer. Jeg ble så imponert over åpenheten og refleksjonene de delte med oss. Det var en gylden anledning for oss til å dele erfaringer på tvers av generasjoner. Og jeg sitter med en følelse av at selv om vi er veldig ulike, sliter vi med mye av de samme utfordringene. Vi var veldig nervøse alle sammen før workshopen, men det gikk kjempefint. Samar og jeg hadde et mål om å lage et trygt rom, og det lyktes vi godt med syns vi!

Hvorfor gjør jeg dette?

Da jeg startet som lærer måtte jeg sette meg inn i et helt nytt fagfelt, jeg følte det var helt nødvendig! Hverdagen jeg møtte i klasserommet etter PPU var jeg ikke forberedt på i det hele tatt. Jeg hadde lært om undervisningsmetoder og hvordan legge opp undervisning, svært lite om psykologi, elevers indre liv og utfordringer. Derfor ble nysgjerrigheten for psykologi og læringsprosesser vekket. Jeg har lært masse om dette de siste årene gjennom å undervise. Dessuten har jeg gått igjennom en spennende og lærerik reise selv, noe jeg setter stor pris på!

Med all kunnskapen jeg har bygget opp, samt hvor viktig jeg ser at psykisk helse er for læring (og for meg selv), har jeg derfor et brennende hjerte for å lage noe eget, noe som kan bidra til vekst og utvikling for både ungdom og voksne!

Så hva mener jeg med digitalt leirbål?

Hvis du er nysgjerrig nå, så søker jeg altså voksne som kan bli med meg på et Zoom møte! Det er veldig lavterskel og jeg vil stille spørsmål som dere kan reflektere litt over. Tidspunkt kan vi komme tilbake til, men jeg ser for meg at vi bruker ca. 1 time på dette. Vi fikk gode tilbakemeldinger om opplegget fra ungdommene, og jeg håper du vil oppleve det samme! Planen for høsten er at vi skal fortsette å møte disse ungdommene for å se videre på hvordan vi kan hjelpe de videre med deres utfordringer. Samtidig har jeg lyst til å videreutvikle min idé om å lage et tilsvarende opplegg for voksne på internett. Tanken er å lage et kurs hvor temaet er “Mot til å leve et kreativt liv!” Jeg vil nesten kalle det et livsmestringskurs for voksne. Målet er å oppleve mer ro, mindre stress og bli litt mer inspirert. Forhåpentligvis vil du lære noen nye strategier for å få til dette! Ta gjerne kontakt med meg om du vil vite mer!


Send meg e-post: anesmoen@gmail.com

Håper å høre fra deg! 💖